Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Historiens bilder


Jag bläddrar i antikens bokband

Fångar känslan från de bilder
av fattigmans land

Bakom bilders fasader
döljer sig sanningen
om livets nakna framåtsträvande
fattigas mödor mot själavandringen

Barnansikten med magra insjukna kinder
döljs bakom sotigt fönster
små handavtryck i soten
de framhäver i glaset dess mönster

Spelmannen iklädd för stora skor
synes likgiltigt spela
hans musik ger tröst
till de boende i dess trånga gränd

Människor magra de förnimma
om ett socialskikt där tiden dem inlinda
under årtusenden i historien
alla dessa bilder som klippdockor medverkande

Jag för handen över bokens blad
över bokstäver och den bild
av ett antikt fönster och dess fasad
en flicka och en spelande man
tandlösa människors grin

Sammanlänkande av historiens band




Fri vers av Rosen VIP
Läst 306 gånger
Publicerad 2006-08-27 21:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP