Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I sekundernas hippa

Då och då, vid längtans höjdpunkt, brukar jag tvätta döden med mandelblomsdoftens alla mjuka toner.
Då och då hittar jag döden kring några flaskor öl på Café Ariman. Där konstaterar vi att vår tids apelsiner är smaklösa.
Då och då blir döden och jag berusade av hembränts äkta färger och tar buss nummer sex långa färd mot famnen av en cigarr.
Varje morgon ser jag dödens vita, blyga och ömtåliga ansikte framför spegeln. Jag kammar döden till höger. Jag kammar döden till vänster. Jag låter döden vila sig framför mina bruna ögon och samtidigt viskar jag till mig själv:
I sekundernas hippa rinner döden i dig ständigt.
Och döden viskar tillbaka med en vänlig ton:
Du måste göra någonting åt saken min vän.




Fri vers av Reza Akbarian
Läst 457 gånger
Publicerad 2006-09-03 20:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
underbart, afarin bar shoma!
2006-10-13

    Duff
Oj. Så bra skrivet.
Duff
2006-09-24

  Linen
Jag tyckte om det där med att kamma döden åt höger och vänster. Som jag tolkar det är det att titta den ständigt närvarande döden i ansiktet, att liksom ha döden med sig i vardagen. Intressant tanke tycker jag! Fast så tänker jag att det kunde vara mer symbolidskt än så, kanske speglar sig döden hos någon nära. Blinkar till och finns där. Någon som behöver mandelblom, lite öl, lite omvårdnad. Fast jag vet inte...
2006-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Reza Akbarian