Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sevgilim, bana dön.

Det här skulle vara en kärleksdikt
men förutsättningar har ändrats

Jag skulle jämfört ditt leende med dagen
Din hud med morgonrodnand
Jämfört dina ögon med havet
och läpparna vid nattens dagg

Jag kan fortfarande likna dig vid allt vackert
allt du överträffar, överglänser
överlägset lämnat bakom dig

Men nu finns inget annat val än tystnad
Jag ska inte påtvinga mina ord
Nu finns inget annat val än väntan
Låta tiden ta sin rätt

Det här är ingen kärleksdikt
Förusättningar har ändrats
Reglerna gjorts om

Det här är ingen kärleksdikt

Men det hade kunnat varit och får kanske bli
igen
nån gång




Fri vers av Thomas Dahlberg
Läst 283 gånger
Publicerad 2006-09-11 08:53



Bookmark and Share


  Patrick N Sonett
ogillar dock ditt användande av versaler lite hursomhelst, men det är jag va. hehe.
2006-09-17

  Patrick N Sonett
det tar sig även i det obundnas form, annars vet jag ju att hexameter är något du föredrar! ;o)

bra poetiska avklanger här å där dubbe, najs!

/pat
2006-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Dahlberg