Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Kreativt Skrivande A


I Universums Vagga

I universum vagga ligga livets väktares bror
Dröm om en annan framtid
Vaggan vaktas av ödets portvakterskor
Dröm om en bättre tid

Vi går mot en tid där snöret skall brista
Mot en tid där vaggan byts ut mot en kista

En kista draperad i en mantel av vett
Dröm om en annan framtid
Indränkt i människors naturliga svett
Dröm om en bättre tid

Vi går mot en tid där våldtäkt skall styra
Där alla mer eller mindre goda råd är dyra

Råd över allas vår framtid och väl
Dröm om en annan framtid
Förslag hur en människa skonar sin själ
Dröm om en bättre tid

Dröm om värld där inget finns att sakna
Dröm för att väktarens bror skall vakna




Fri vers av Thomas Dahlberg
Läst 430 gånger
Publicerad 2005-03-16 00:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thomas Dahlberg