Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vår i Lund. Det är mysigt.


Lund 2.4.2005

Bakom husen
Borta vid Botulfsplatsen
Stiger solen upp över en molnfri himmel

Ölburkarna intar Stortorget
och de extra bänkarna
är gåvor från ovan
när våren inte längre är en dröm
om köer till glasskulturen

Du sa att
det är som i Hair
om du sett den?
Det ligger nåt i det

\"De byxorna lämnar fan inget åt fantasin\"


I det gigantiska huset
finns näring åt
ett halvt U-land
Eller hundra veckohandlande
lundabor

Vem har bestämmt
att man ska känna sig
som en dålig människa
om man inte hittar
den grillade paprikan

Det är praktiskt
med storpack
Kom ihåg att titta
efter datummärkningen
på mjölkpaketen

\"Anna, jag hittar inte spenaten\"




Fri vers av Harald Freij
Läst 371 gånger
Publicerad 2006-09-19 22:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Harald Freij
Harald Freij