Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogskojan


Om du följer bäcken
kommer du till
min enkla boning

Här råder lugn och ro
och livet vill ingen illa

I denna rogivande atmosfär
öppnar jag känslors portar
här kan du förnimma allt
jag jorden skänkt

Djurlivet lever i harmoni
i min skogskammare

Koltrasten i sin iver
att bygga och sätta bo

Rävhonan som matar
sina nyfödda i sitt gryt
under lugn och ro

Här har inga miljögifter fått fäste
i träd eller bäckar
du kan bada i källans klara bäck
och av törst mitt vatten dricka

Vackra blommor kan du hitta
så som kattfot och viol

Det borde vara alla förunnat
att i min skogskoja bo

Men min värld och enkla boning
har snart skövlats bort

Av okunskap har människan
inte tagit tillvara allt jag skänkt dem




Fri vers av Rosen VIP
Läst 714 gånger
Publicerad 2006-09-27 20:02



Bookmark and Share


  wayward - taiga
Fin denna,
får mig att tänka på tavlan 'timmerkojan' av Edward Berg.
Den bilden älskar jag.

mvh
2006-12-07

  aniara
Oj så målande vackert!
2006-10-01

  W.Riter
Vacker text...men ger eftertanke.
2006-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP