Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lilla mamma

lilla mamma vad har hänt
lilla mamma det luktar bränt
lilla mamma du e blå och röd
är det någon som varit hårdhänt

nej mitt barn det är inget ska du se
mamma fick bara en smäll av pappa när vi va i fred
lukten av bränt är från middan jag aldrig han göra klart
för en spark i magen fick inte middagen att sätta fart

mamma jag hörde något i natt
det lät som en hjälplös liten katt
kastruller som tjöt och en gapande röst
mamma du verkar alldelles matt
lilla mamma hur är det fatt

nej mitt barn allt är som det ska vara
oh lille vän, hur ska jag förklara
pappa ville mer än att bara säga godnatt
så han tryckte ner mig på bordet som en besatt

men mamma mamma du har en massa rött
är det från vårat lamkött
mamma mamma jag är rädd
får jag sova hos dig i din bädd

lilla vännen kom till min famn
lilla vännen allt ska bli bra
även om pappa väntar på mig i nästa rum
ska du alltid veta att du är i mitt centrum
gå och sov så kommer jag sen
stoppar om dig så du inte ligger frusen


lilla mamma varför ligger du där
lilla mamma så tyst och lugn du är
lilla mamma vart är pappa min
men mamma svara mig då

mamma mamma!!...




Fri vers av regnigvår
Läst 781 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-10-01 12:55



Bookmark and Share


  TedEdFred
neeej! fy vad hemskt. sdjghkjasfkjasbcz. vad arg jag blir! och ledsen och rädd och allt på en gång.. . SÅ HEMSKT. SÅ BRA .
2007-09-04

    Skymningens Miia
Uschjamig ... men ändå så braa!

Se hur det kan utveckla sig till, snyggt skrivet!

Jättebra skrivet!!
2007-02-26

    SweetestAngel
shit...

gu va bra. Rimandet pasar ju skit bra.
Faan va läskit...när man läser sånna dikter som den här så fattar man hur tur man har.
2006-12-09

  alx
:/ overklig vardag.. hemskt att det händer på sina håll..
ödmjukhet i dina ord fastän det oundvikligt hemska finns där, fastän ingen gör ngt åt situationen, va ska ett litet barn göra om mamman inte bryter sig loss själv.. bra skildring av ett hemskt liv.
2006-10-01
  > Nästa text
< Föregående

regnigvår
regnigvår