Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stumt Mörker


Det kan vara så tungt att gå upp när man vaknar,
rummet känns kallt och mörkt,
lämnar en stum känsla av tomhet.

Kliver in i duschen,
låter det heta vattnet strila över min nakna kropp,
blodet börjar sakta flöda igen,
men kylan dröjer kvar.

Rusar till vardagens traffik,
samtal och möten med människor som ingen om dig bryr
mer än flyktigt, som vinden.

Äter stillsamt maten,
som är ett nödvändigt ont
stirrar in i ljuset jag tänt och tuggar.

Varför måste jag sova,
kommer ju ändå vakna upp,
lika ensam nu som imorgon.

Rummet känns kallt och mörkt,
det lämnar en stum känsla av tomhet.




Fri vers av Micael Axelsson
Läst 437 gånger
Publicerad 2006-10-05 19:52



Bookmark and Share


  Mackan
Känner kusligt noga igen de här vackra raderna
2006-10-27

    Erika H
"en stum känsla av tomhet"
tung rad, min gerbera vissnade just
vacker beskrivning av det ensamma livet
tar tag och slår hårt
vill bara säga
de finns, överallt, de ensamma, önskar det var annorlunda
mycket bra skrivet
erika
2006-10-21

    ej medlem längre
Vackert, griper tag i mig...det välbekanta för oss människor beskriver du här otroligt bra, rytmen är smittande, duktigt!
2006-10-12

  H. Karla
Den här är bäst hittills! Egentligen avskyr jag den eftersom jag känner igen innehållet allt för väl, men den skär rakt igenom märg och ben med sin kyla och tomhet, så jag bara måste tycka om den. Från första raden till den sista gungar så mycket "vinter i Göteborg" att jag nästan mår illa. Här krävs inga invecklade meningar och obegripliga ord. Det är rakt och det är ruskigt bra.
2006-10-08

  sockerspöket
ledsam text. Men bra funderingar!
2006-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson