Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natten har

det är tomt och endast trumslag
talar om livet
utomhus är trångt som inne

trumpettjut
tandborstgurglande
lampan som släcks

det är bara mörker som lever på natten
allt annat är dött allt annat är dött
alla
ber en bön minst två
för säkerhetsskull kollar spisen
en minst två

jag är mer levande än död
natten har fått hybris
jag känner mig oändlig
vad kommer sen
natten borde ta sitt liv
jag vill jaga fånga
väck mig när jag tror att jag är vaken
lev innan någon annan hinner före




Fri vers av Maria Yvell
Läst 848 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-10-09 22:32



Bookmark and Share


  The Stargazer
Det här var bra, lite märkligt emellanåt, men på ett positivt sätt tycker jag. Jag gillade särskilt början och den klockrena slutpoängen - "lev innan någon annan hinner före".
2006-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Maria Yvell
Maria Yvell