Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det här är ett utdrag ur min långdikt Betänklighetstid


Betänklighetstid


stopp nej tack
för lånet av din kropp
tack för att jag fick testa dina funktioner
och användningsmöjligheter
du var användarvänlig
men ingen utmaning
vad hände med kicken du utlovade
du får kicken av mig
jag kan inte älska dig som jag kan älska någon annan
fortsättning följer
på mitt villkor
för du fungerar inte i sociala sammanhang av tvåensamhet
och i längden kan jag inte älska mindre än för evigt
och du är inte den som får första priset av mig
det kommer gå till någon annan
förstår du
att det finns vissa som glänser över
och andra som bländar med helljuset
det finns vissa som lyser
och de som lyser upp andra
det finns en som kommer lysa upp mig
kommer få mitt första pris
upplysa mig
jag vill som jag vill som jag vill som jag vill
och så är det så är det så är det så är det bara
förstår du du förstår inte
förstår du inte du förstår
aldrig
du kom aldrig när jag bjöd in dig på
skvallerinviter under midnätter
sa aldrig skål när jag lyfte mitt glas för dig
tömde mitt glas för att stå ut med dig
vi borde städa nu
städa upp oss själva
radera dig skura golv
jag vill skura vackra fötter
fumla efter begär
uppvakta melankoli
säga nej till avslagen frisyr
och mingla bland social volym
spana efter en dimmig poet i vacker kostym
jag vill vakna bakis bland trötta armar
och nötta läppar som vill ha snaskeri
jag längtar efter trevlig orsak att störa henne
förföra henne
du vill förstöra
förgöra henne
vem tror du hinner först
du eller jag
jag




Fri vers av Maria Yvell
Läst 552 gånger
Publicerad 2006-10-10 03:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Yvell
Maria Yvell