Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

alla dina ord väcker så mycket - men inte det du tror

 

 

du vill ha mig hos dig - inte dig

du vill möta mig - inte dig

du vill tycka om mig - inte dig

du vill tänka med huvudet - inte känna i kroppen

du vill inte se mig - du vill se din föreställning om mig

du vill lägga ditt hjärta och längtan i min hand och göra mig till ansvarig för dess uppfyllnad

du vill säga att du vet och känna tryggheten i att jag är din

 

 

Jag vill inte vara DIN

jag vill inte vara ÄGD

jag vill inte vara TRYGG

 

 

Jag vill stå på en klippa och känna solen värma mina vingar

Jag vill stå vid vatten och känna brisen i mitt hår

Jag vill flyga fritt och leka i vinden

 

 

 

JAG VILL VARA JAG - UTAN KRAV

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Nova-Liv
Läst 383 gånger
Publicerad 2006-10-11 11:25



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Din "kommentartext" fick det verkligen att kännas i magen när jag läste dikten igen. Den kanske skulle göra sig bra som rubrik istället, och nuvarande rubriken ihop med sista meningen? Hur som helst. Texten är stark för mig och full av insikter som får mig att fundera igen - på vilka krav jag ställer och kanske på vad jag är värd... Tack!
2006-10-11

  Micael Axelsson
*skrattar varmt*
Kravlöst vacker dikt. Befriande...
2006-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Nova-Liv
Nova-Liv