Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Kåseri!


Fräknar och Skrattgropar

Jag har nog alltid varit lite ful, eller vid närmre eftertanke så var jag nog sådär fulsöt. Men egentligen var jag nog rätt snygg faktiskt, smal, långt rödbrunt hår och långa ben. Ja, så långa ben man kan ha när man bara är 164 cm kort. Men visst lät det bra?

Det största felet var nog inte att jag var fulsöt eller hade långa ben i tonåren, utan att jag hade både fräknar och skrattgropar, hur nu de kan vara fel. Men som sagt inte kul när man är i den åldern, det kan jag intyga. Jag fick en massa konstiga frågor \"typ\". -Har du spottat snus i motvind? -Har du solat under ett såll? -Har du prövat med plastikpadding för det måste ju regna in och bli fuktskador i groparna?

Jag kan säga att jag inte skrattade många gånger i tonåren, och sen sa mamma att jag var tjurig på morgonen, tacka tusan för de! Och sen säger folk att ett skratt förlänger livet. Skrattretande så det förslår.

Ja och vad gör man när man har fräknar över allt? Jo, man har halsduk och långärmade tröjor året om och gissa om det blir varmt, på sommaren? Som om det inte var nog med att jag måste ha sådana kläder, så fick jag värmeutslag, dessa förbenade fräknar. Kanske kunde jag ta bort dom, tänkte jag. Då kom jag på att jag läst i Starlet att man kunde gnugga med citron på dem, så skulle dom försvinna.

Jag gick till affären och köpte 5 kilo citroner. Ja, jag hade mycket fräknar så måste ha många citroner. När jag kom hem delade jag alla citronerna i två delar och började behandlingen, det tog drygt 4 timmar innan jag var klar. Det kändes som jag solat alldeles för länge och huden var öm och rosa. Men ska man vara fin får man lida pin. Det har mamma alltid sagt.

Morgonen därpå sprang jag till spegeln och blev rätt förvånad när jag upptäckte att överallt där jag gnuggat med citronhalvorna, var jag nu alldeles rödprickig och inte en enda fräken var borta. Snacka om otur! Istället hade jag fått en allergisk reaktion, och fick lova att åka till sjukhuset. Gissa om det var pinsamt när läkaren frågade vad jag gjort.

Så efter detta hatade jag skrattgropar, fräknar och citroner.

Tack så jättemycket för det rådet, Starlet!!
Övriga genrer av Cattis Rönn
Läst 1031 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-10-14 16:39Bookmark and Share


    Pivvi
Vilken speciell och värmande dikt. Sitter här och ler stort för mig själv. Önskar att jag ska kunna skriva så bra om ungdomen när jag är vuxen, bra!!!
2007-08-31

  Micael Axelsson
*skrattar varmt*
Härligt mänsklig historia. Tack för att jag fick ta del av den.
Även om den är allvarlig, så är den varmt berättad, med lite självdistans och humor.

Själv tycker jag fräknar och smilgropar, är mycket charmigt. *nickar*
Det sätter värmens flickaktighet, även i vuxna år...
och påminner mig mycket om sommartiderna.
2006-10-16

  livet
hahaha, jo visst har vi problem alltid.. :P
2006-10-14

  mjuk
:) vilken tragisk ,mänsklig och härlig historia.Själv tycker jag fräknar och skrattgropar är fint. Tummen upp!
2006-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Cattis Rönn
Cattis Rönn