Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är vår rätt att förbättra

Vet inte vart jag ska sätta den här!! det är ju ingen novell precis.........




Det är vår rätt att förbättra


Jag brukar tänka att vi människor är lika utsatta som djuren. Vi kan när som helst bli uppätna av andra, större djur. Vi kan när som helst falla offer för tillvarons grymhet. Vi kan en kväll vara på väg hem från jobbet och bli påkörda av en rattfyllerist. Eller ta en kvällspromenad och får något i huvudet, ett isblock tex. Sånt händer. Vi läser om det varje dag.

Men ändå förstår jag inte varför nyheterna på TV: n berättar som om det vore nåt konstigt. ”Hur kunde det hända?” Om och om igen, varje dag, kan man se hur journalister trycker upp mikrofonen i ansiktena på ögonvittnet, som måste svara på frågan; hur känns det?

Det är naturligt att uppröras och känna ångest av våldet i världen. Men när massmedia skriver som om det vore onaturligt, då förstår jag ingenting. Människor är djur och att födas är livs farligt. Av någon konstig anledning får vi för oss att vi kan skydda oss från allt farligt och ont runt omkring oss. Men det kan vi inte. Jag vet inte art den uppfattningen kommer ifrån.

Egentligen borde man tacka Gud varje kväll för att man överlevt ännu en dag. Nej, det vore att gå för långt. Då skulle man nog bli ett nervrak som inte vågade gå utanför dörren. Dessutom innehåller livet så mycket mer än allt våld och elände. Det är bara att öppna ögonen och se sig om kring. Alla gör vi något. Människor gifter sig en del tänker eller jobbar med konstiga maskiner.

Jorden är en vacker plats täckt av skit. Full av egendomliga individer. Så ser min världsbild ut. Det ända som skiljer oss från djuren är att vi kan påverka och förändra våra levnadssätt. Att slösa tiden på alla hemska saker, känns slöseri med tid. Att grymhet äger rum det vet vi. Frågan är bara vad vi åt det. Livet är kort. Skuggan faller över vem som helst. Kämpa för allas människors fred och frihet! Ha kul och var rädd om varandra och den här otroliga planeten! Det är vår plikt som människor att förbättra tillvaron för varandra och framtiden.




Prosa (Novell) av sirinan
Läst 639 gånger
Publicerad 2004-12-01 17:19



Bookmark and Share


  Siggesdotter
och ändå bara 15 år! Jag blir glad att det finns ungdomar som tänker och uttrycker sina tankar om livet och våra villkor, så som du gör. Det är sant att vad som helst kan hända oss - det är livsfarligt att leva. Ändå vågar vi det dag efter dag. Alla har mer att tacka (Gud?) för än vad vi egentligen kan förstå.
2004-12-05
  > Nästa text
< Föregående

sirinan
sirinan