Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lekar


Jag är så känslig.
Ibland vet jag inte om jag är gjord för livet.
Ibland tror jag att jag är livet, på riktigt och i särklass.
Ibland är jag allt, ibland ingenting alls.

Den blyga pojken som precis fått en hård träsko i magen och står och kippar efter andan i skuggan av trädet, vars vassa grenar precis rispat in sina initialer i hans mjuka hud där han föll så handlöst ifrån jätten, han lovat att besegra.

Modet lämnar bara tårar kvar

Jag cyklar med min nya vita motorcross hjälm utan att hålla i mig nedför trappan vid sandlådan.
Och så i en enda röra trampar små pedaler luft, ett blodigt ansiktes uppskrapade armbågar
lär känna hur hud kan svida, hur panik i magen kan krama luft ur lungor på asfalten
som nästan smälter i vårsolen,
och min hjälm, som jag precis klistrat nya stickers på,
har gått i fyra delar,
och jag lär mig om att förlora.

Så lätt
går ett hjärta av lego
i bitar.




Övriga genrer av Joaqim
Läst 569 gånger
Publicerad 2006-10-18 01:07



Bookmark and Share


  Marlene Anna Linnéa
du inleder med något som så många skulle kunna känna igen sig i.. och det gör man verkligen.
men speciellt "modet lämnar bara tårar kvar" och stycker som följer är verkligen något som letar sig in och lämnar spår... för det är en ny och väldigt talande beskrivning.. och den lämnar mig inte, lämnar inte oberörd.

lego ja.. "lek gott" men med något annat än mitt hjärta va.. det krävs inte så många gånger för att man ska lära sig förlora, ibland är det svårare att lära sig vinna.
2006-11-19

  Agnes
Oj... sitter just och ströläser lite nya texter när jag ramlar på det här... Jisses! En sådan här text lämnar ingen oberörd och jag måste medge att det var något av det mest hjärtskärande jag läst här. Utan att du blir sentimental lyckas du beskriva en pojkes fatala utsatthet och med en självklar banalitet sätter du fingret på att detta faktiskt kan vara någons verklighet. Som t ex i raden //...och min hjälm, som jag precis klistrat nya stickers på, har gått i fyra delar...//.
Som mamma till två småkillar blir jag illa berörd, och samtidigt lyriskt glad över att ha funnit en så duktig skribent som du i ämnet. Tusen tack för en stark text!
2006-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Joaqim