Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Löften svänger!

Politiker klockan slår-Dingelidång:Riksdagens port är trång!
Ledare ut:Ledare in-Många hör beslut,försvinn!
Heder och samvete:Fick frågor att läcka
Många i samvetet fräcka!
Politiker förr:Stängde ooch låste sin dörr!
\"Infrarött ljus\"-Speglar vår dag:Kanske till folkets behag.

Herrens vägar:Äro outgrundliga
Kristdemokrater är förunderliga!
\"Kristus ledare\":Med lika värde!
(Ingen kan felfri vandra)!
flockdjur med ord och handling\"Varandra klandra\"!


Varför skola människor strida?Ni i tvister politiker glida!
\"Arbetare borgare\"-Kan enas i grupp!
Bilda en egen politisk trupp
(Vem har dragit rikets gränser)?Alla partier med löften glänser!
På våld och hot ingen har bot!
Hedningar och Kristna må i hot förenas!
Strid och makt i handling försenas!




Fri vers av Svengis
Läst 332 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-18 11:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Svengis