Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Nina, den tappraste i världen!


Aldrig igen


Medvetslösa nätter
när fruktan var som störst
Systembolagets rödvin och läkarens tabletter
blev dina vännner
när ärren växte sig större
och skymde såren som hånade oss

Skamfyllda nätter
med tända ljus
när högen av brev växte sig större
Med tack till dom som funnits
och till dom som fortfarande finns

En barndom som aldrig kom
med minnen som gjorde den omöjlig
och ett rop på hjälp
ur det stumma barnets förstånd

Du försvann bort i natten
där du varit som räddast
och där du trivts som bäst
för att fly undan ljuset
och snarorna i skogen




Fri vers av Sländan
Läst 398 gånger
Publicerad 2006-10-18 20:05



Bookmark and Share


  Mike
Otroligt stark och modig dikt... Du visar dig själv så naken och alla känslorna som andra gärna inte skulle visa... Och det är precis det som gör den här texten så bra! Du delar med dig och ger oss en inblick i din väns svåra liv... Du är en underbar poet!!
2006-10-18

  prinscess VIP
den här var smärtsam att läsa
när ångest och ensamhet tar över ens liv
och brukar sådant som är skadligt kombinerat
ihop med starka mediciner
ibland är valet kanske inte så svårt
när man mår dåligt då medvetet flyr
undan för att inte såra de som står närmast
fast på något sätt känns det ändå
tack för att du delar med dig av dina starka känslor
om din vän eller vad det nu må vara....
kram vännen
2006-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Sländan
Sländan