Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Insperation av \"Visit hos exentrisk dam\" av Nils von Dardel på Moderna muséet. Mycket


Kopierad visit hos exentrisk dam .

han knackade . 3 gånger
hon öppnade . 1.
Rummet han steg in i var grönt
grönmålat
mycketväxter
Som en djungelkänsla i magen när han
såg på henne
Hon var vacker.
smidig
vacker
lysnade i två bemärkelser.
Hon såg lite ut som en dansare
eller kanske till och med en balettdansös
NEJ!
en trampetskonstnär från cirkus.
Han kunde nästan föreställa sig hur hon hängde och slängde i rep och linor
högt däruppe.
Han kunde nästan se hur aporna satt på hennes axlar
bad publiken om
pengar.
han kunde nästan se hur
cirkusdirektören
presenterade sin stjärna.
Han kunde nästan se henne
springa runt i tältet
barfota
som en älva
vacker
som en älva.
Han kunde nästan se hur männen bad om hennes hand
hur hon
tackade nej
och tvingade med sitt svar
ner dom stackars pojkarna i fördärvet.
Han kunde nästan se dom
hänga där
i taket
dinglande fram och tillbaka
för ond kärlek slutar så
i rep och linor
i snaror.
Han kunde nästan se hur stegen upp till slutet
var röd.
Han kunde nästan se hur
cirkusdirektörens vakthund
nosade runt fötterna på dom oinbjudna gästerna
som bara ville höra hennes
andetag om natten.
Han kunde nästan se grodmannen
mata ormarna med harar.
Han kunde se en blå hjort
en höna med ungar
eller var det en tupp?
Han kunde nästan se hur
bladen
på apornas träd
krullade sig lite i kanterna
hur några hade uniform
hur dom bad att hon skulle
bära dom
hur dom lekte med hennes
vbaser fulla med
tulpaner.
Han kunde nästan se henne
längta ut
hur hon sträckte sig fregnetiskt mot
takfönstret
efter luft
att få andas.
Han kunde nästan se hur
folket grät
när inget var kvar av hennes storhet
hur dom sörjde det
som inte längre var
hur deras tårar bildade
en pelare av fukt.
Han kunde se sig själv uppifrån
vakna
upp
ur sina dagdrömmar
hur
hon satt där
lika lysande
lika frihetssträvande och
vacker.
Han kunde se henne le
lite snett
och titta på väggen av en
cirkusdirektör
utanför sitt tält
den stora hunden vid hennes
fot som nosade på hans tå.
Han kunde se tulpanerna i en vas på bordet.




Fri vers av Kim Berglund
Läst 856 gånger
Publicerad 2006-10-19 21:31



Bookmark and Share


  hyena
kim, du är underbar.. har ju faktiskt hört dig läsa den upp den här, och jag gillade den lika mycket då.. :)

"för ond kärlek slutar så
i rep och linor
i snaror."

gillar dina beskrivningar, man ser allt verkligen framför sig och även om det var en tavla du blev inspirerad av så målar du upp allt nästan ännu tydligare.. värsta feelgood-känslorna här.. ;)

dina upprepningarna gör texten sammanhållande och trygg, man blir mysig av att läsa den.. :)
2006-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Kim Berglund
Kim Berglund