Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kallfötter går aldrig lägre en två steg

Det är eftervalstider
och
Det är nu-får-du-fan-ta-och-stå-för-ditt-jävla-valtider
och
du har
redan gjort ditt val
För
vasstandade tjuvar letar runt oss efter småvargar att knäcka nacken av
för det som jag förr trodde var starkt har nu tappat kontrollen helt
och superkrafterna gått förlorade
För Vasstand och vän Girigbuk tar det lilla kvarvarnde
av skithögen vi sparat
för deras rövar är inte riktigt täckta av vår lycka än
det är ett alldels för stort hål att fylla
Skithålet bygger förtroendet majoriteten har lurats i från
i små utalandevisor ska dom bevisa att de verkligen var de rätta valet
Men ack där ligger felet!
för det som Herr Girig och Mister Vasstand har gjort med vårat land
är inte att bygga upp det väl från grunden
utan att krossa det som byggt marmorgrunden till deras slott
Men de dagar vi levt med utsugarmärken på händerna är över
och vi måste börja bita i handen som dödar oss
för det som föder oss är inte deras sluga vi-tar-de-sista-de-har-planer
det är det vi själva gjort




Fri vers av Kim Berglund
Läst 477 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-24 22:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kim Berglund
Kim Berglund