Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den gammle mannen

Den gammle mannen gick på den gammla gatan.Han stannde upp vid ett skyltfönster med brudklänningar och han tittade och tänkte att

Allt är så vitt
Allt är så vackert och oskyldigt
Allt är så tomt
men ändå så
uppfyllt
En hel värld av vackra tyger och allt bara glittrade och glänsde
Alla talade om en liten värld av tyll

Dom sa
I våran värld är allt gjort av snö
Värmen är som en vårdag
men någon tö
det kommer aldrig
Sockervadd och solsken
det är himmlen fylld av
Allt är tyst och alla
liksom svävar fram
Och gnistrande är alla våra kristaller

Hans ögon strålade
och dom speglade hans tankar

Men den gammal mannens fot är blöt av regnet och i hans gråavärld
är det nu höst

Hans tanke vit som snö
allt var ljus
Allt var




Fri vers av Kim Berglund
Läst 217 gånger
Publicerad 2006-10-19 21:37



Bookmark and Share


  hyena
"Men den gammal mannens fot är blöt av regnet och i hans
gråavärld
är det nu höst"

älskar att 'gråavärld' sitter ihop..

du avslutar underbart, att man inte får reda på allting.. det blir så fängslande så!
2006-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Kim Berglund
Kim Berglund