Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

.:RoyalGröt::..

Blommorna slog ut sina blad i daggmorgonljus.
Gapar förskräckt nyvaket mot molnhimmel,
utsläppsklungiga statstak och fabrikspipors bolm.
Här mellan betong och drömkåksträ vandrar människor i mönster över torg och trafikleder.
Hysteriska steg,stressade fötter fumlar.
Barnvagnsgnissel och kassaklirr,
inkorgspip och varningstrianglar vid motorvägskanter bakom rostiga kärror och sönderbrända åk.
Livet är en cirkel av vardagsostar och helggorgonzola,
tialotter och V75,OSknullers och sängriddare..

-Don´t we just love the circle of life-

Blommorna står där sträckta med stolta stjälknackar och niger bara vid näringsbrist eller ovarsamma händer.
Hundpiss i lagom dos gör ingen trädgård illa.
Efter en fest i ett av stadens hus hade det mesta inom staketgränserna försurnats och dött.Prästkragarna vid väggen låg i hög nära husgrunden som efter en massaker av saxar eller fötter,men så säger inte fallet.Kiss hade stänkt och frätt sönder det mesta.Trädgårdskriminalaren Rosenbuske slog sin pistill mot kronbladet och förklarade det hela som ett rent av förskräckligt blom-mord,en avrättning!Svaret som de få överlevande grödorna fick var att toaletten i den lilla trerumsvillan hade gått sönder under ett rus av fyllekåthet och därefter finge gästerna låna trädgårdens alla hörn till att urinera.Det var tydligen en stor fest.

Bilar glider och gasar.Tanter jagar lågpris på Konsum.Barnmat i microvågsugnar och pasta på spis.Inga löpsedlar hade fått större uppmärksamhet än,de får vänta tills arbetsdagen är över.
Och så lyder Herrens ord:
-Gud vi skrattar åt dig!




Fri vers av KaptenKatt
Läst 419 gånger
Publicerad 2004-12-03 19:15



Bookmark and Share


  akseli
Jag bara skrattar, roligt roligt :D
2005-04-11
  > Nästa text
< Föregående

KaptenKatt
KaptenKatt