Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
 

hon hade givit orden till en som inte kunde ta emot dom på rätt sätt helt enkelt,

hon var fri




orden

 

 

Samma språk, vi talar samma språk,

ändå förstår vi inte varandra.

Varför betyder ett och samma ord olika?

varför har orden inte samma innebörd för oss alla?

Att bli missförstådd, det var därför,

ja, det var ju därför man blev missförstådd,

på grund av att orden inte hade samma mening för oss.

Var vi verkligen så olika, du och jag, han och hon.

Orden hade olika meningar i olika situationer,

ändå var det samma ord.

"Jag ger dej en hjälpande hand"

Kan man verkligen missförstå de orden?

Uppenbarligen så kan man det.

Det handlar om, vem som får orden,

det är mottagaren som har makten,

att ta emot orden på rätt sätt,

men får också ta ansvar för att orden används som dom var ämnade till.

Därför hade hon inte fel,

hon hade givit orden till en som inte kunde ta emot dom på rätt sätt helt enkelt,

hon var fri,

men orden förblev en fånge,

 för mottagaren använde orden helt fel.

                                             




Övriga genrer av hellen
Läst 240 gånger
Publicerad 2006-10-25 19:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hellen
hellen