Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det första jag skrivit efter en lång förlamning...


Tabula rasa

Tabula rasa
tänker jag och döljer hans kropp
bit efter bit med min tunna hand.
Projicerar alla mina tvivel
på hans rena vita,
blanka blad.

Det är att tjudra
eldsvärmen betande frostdöd timotej
i den oändliga karga hagen
som är vintern, mot horisonten,
att peka ut månen
för Henrik.

Tabula rasa
viskar jag och lyssnar till sagan
som skriver sig själv över mitt huvud.
Jag är förmögen att tro
att brevduvor
kan ljuga.




Fri vers av Jeam
Läst 243 gånger
Publicerad 2006-10-25 22:17



Bookmark and Share


  AndersN
Mycket vacker text. Första och andra stofen är ett blad fyllt, inte oskrivet.
Slutet på den tredje förloras mig, men detta var ett mycket bra första försök.

mvh/ A
2006-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Jeam