Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag skrev det igår men har redan glömt vem andra person syftar på.


Högre än jag

Du försöker leva högre än jag
Du vill finna mig vilse och ta mig hem
Du vill göra mig tjänsten att blotta mig
inför de räddande krafterna och skölja mig
i de renande vattnen
Du vill frälsa mig till tillit och tro
Du vill leva högre än jag

Men du vet inte att jag inget har att dölja
Du vet inte att jag klär av mig
utan att dra för gardinerna
Du stannar aldrig utanför mitt hus
i ödmjukhet inför tanken att jag
kanske inte skulle öppna om du ringde på
Så du vet inte att jag sjunger högt och fel
med fönstret öppet.

Du vill finna mig vilse, du vill blotta mig
men du vet inte att jag aldrig gömmer mig annat
än de mornar då mitt hår är sådär avslöjande
tilltrasslat.




Fri vers av Jeam
Läst 224 gånger
Publicerad 2006-11-23 15:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeam