Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

då barnet inom mig dog

 

vad var det som hände

när jag var liten

 

mamma......pappa

 

vad hände

 

då barnet inom inte fick leva

när perfekt blev ett minimi-krav för att få finnas

för att bli sedd

för att få leva

 

då föraktet - hatet föddes i mig

 

mot bara vara

mot barnen inom

mot lek och frihet

 

fast och inrutad i prestationens mönster/monster

som inte var mitt - men som blev mitt

 

ingenting är roligt när krav på prestation hänger som moln över huvudet

 

så nu vill jag säga till er

 

mamma och pappa

 

här får ni tillbaka det som inte är mitt - det som jag har burit i mig som mitt i alla år

 

nu gör jag nya val - nu tar jag nya steg

 

nu vill jag leva

nu vill jag leka

 

för min skull

 

 

 




Fri vers av Nova-Liv
Läst 467 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-30 15:57



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Skulle ju stå: "... avslut till en ny början."
2006-11-20

  Micael Axelsson
Frågor som blir till en slutlig insikt.
En känsla av saknad av den barnsliga lyckan,
tyckes mig ha blivit nyuppväckt...

Mycket snygg uppbyggnad till den slutliga insikten,
som ger ett hoppfullt o glatt avslut.
2006-11-20

  hawkeye
En text som fångar och berör... Bra...se till att ta igen förlorad mark :)
2006-10-31

    eva m h
Bra beslut!
2006-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Nova-Liv
Nova-Liv