Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bjudet livet på ett leende...


Solstrålar mot sjukhusets mörka fasad


Solen strålande
den dagen då
sjukhuset la ett vitt
skynke över fasaden
för att dölja
sina mörka behov

Du är sjuk
sa de
mellan paragraferna

Nej
svarade jag
jag lever bara

Men du är ju döende
utbrast omgivningen

Ja, jag lever
upprepade jag

Livet är
att födas,
leva och dö

Inget sjukligt
med det

Jag vill njuta
av min final
utan att den bländas
av vita rockar

vill höra varje
ton och nyans
och se när världen
lyfter på sitt täcke



samtidigt som vårdplanen
försöker vända mig bort
från livet





 




Övriga genrer av Herr Morris
Läst 219 gånger
Publicerad 2006-11-08 13:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Herr Morris
Herr Morris