Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Upplockad ur byrålådan. Känner du igen dig? :-)


Konstnär


En konstnärssjäl åker berg- och dalbana
Ena stunden i djupaste dal
i nästa stund stormande fram med en segerfana

Konstnärssjälen når över en vidsträckt areal
om något mellanläge är det inte tal

Det är ibland konstnärens dilemma
men vad det är bra för är en annan femma

Växlingarna och skiftningarna gör livet rikt
På höjderna kan sånger skapas
som inte är något annat likt

I den djupaste dalen
föds de vackraste diktade talen

De mest fascinerande tavlorna målas
under stunder av svindlande inspiration

Det mest hårda hjärtats öga kan tåras
av ett verk skapat med vision

Ingen kan som en konstnär
måla livets karaktär

Ingen kan som en konstnär
beskriva livet som det är

Var därför tacksam för din känsliga konstnärssjäl
och vårda den väl




Fri vers av Marreb
Läst 519 gånger
Publicerad 2006-11-08 22:42



Bookmark and Share


    eva m h
Ja bra!
2006-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Marreb
Marreb