Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ros

I förväntansfull slummer
Ligger hon och väntar
Daggen glittrar på hennes kropp
Hon vill ha dig nära
Hon vill ha din uppmärksamhet
Hon lockar dig med sin doft
Hon gör sig vacker för din skull
Det är därför hon är här

För vad skulle en enda ros göra
Utan någon som strök henne
Mot sitt ansikte
Utan någon som tog sig förbi
Alla hennes törnar
För hennes ojämlika skönhets skull
Hon skulle försvinna i mörkret
Och inte komma tillbaka
Du skulle se att daggen
Är hennes tårar




Fri vers av G
Läst 158 gånger
Publicerad 2006-11-11 21:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

G