Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-.-


Spillrorna efter dig.

Du ska inte behöva
tända tändstickor varje morgon
för att få bort
blodlukten
från dina lakan,

du ska inte behöva
bleka din hud med
klorin
för att få bort deras
fingeravtryck.

(Lärde du dig aldrig
att du är värdefull ?)

Du ska inte behöva
plocka upp spillror
som andra lämnat efter,

och du ska inte behöva
stå och övningsle framför
spegeln i hallen
två timmar innan varje skoldag,

(Lärde du dig inte att
stå medans andra kryper ?)

Lärde du dig aldrig
att vara annorlunda,
att inte vara som de vill ?

Eller glömde du bara bort
att plocka upp spillrorna
efter dig själv ?




Fri vers av Cornelia
Läst 414 gånger
Publicerad 2006-11-15 19:33



Bookmark and Share


  Solstorm
Cornelia!

dina texter är makalösa
2008-05-04

  klarafisk
Wow. Underbart, vackert. Jag drunknar i det. Tack.
2007-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Cornelia
Cornelia