Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Yrväderskänsla



I mitt inre har jag kämpat
för kärlekens rättigheter
och det utan någon somhelst
sorts framgång

Ty den är en märkvärdigt oberäknelig gäst,
som kommer litet som den vill

Helt oplanerat, och ospekulerat
så står den eller går den

Nästan likt
ett virrigt oväder

Och aldrig förr har man väl
känt sig så överkörd
som då kärleken stormar in.

Den tar inte ens ansvar för
de kaotiska konsekvenser
den skapar

Oförskämt bortskämd
göder den mitt inre

Så, det är inte annat än att man
blir litet matt och uthungrat



Kärlekssvulten






Fri vers av Micael Axelsson
Läst 433 gånger
Publicerad 2006-11-16 19:23



Bookmark and Share


  KonstigaKatter
Sanna ord... gillar titel, hela texten är träffande och:
"Den tar inte ens ansvar för
de kaotiska konsekvenser
den skapar"... ja... som amor i ett lek, inget ansvar...
2006-11-19

    Erika H
titeln är underbar... den säger så mycket
nej man kan inte värja sig när stormen kommer
man kan bara hoppas att det finns någon som tar emot en när det blåser som mest
skön läsning
BRA!!
erika
2006-11-16

    Manuela
Nej det är inte konstigt att man blir matt!Jag tycker om dina ordval, det faller sig så bra:)Ha det bra!Kram :manuela
2006-11-16

  sockerspöket
Mycket sant.. väldigt fint skrivet med ett bra flyt :)
2006-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson