Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
du skulle aldrig förstå...


Rival

När det brinner i dina ögon ser jag aska.
När din kropp skakar är jag ett vrak.
Din livslust har du gömt i en flaska.
På ett sjunkande skepp i stadens kloak.

Gråt ej du lidelsefulla skatt,
min vackra, älskvärda hjälte.
Dina ögon tvingar mig till skratt,
Din blick mitt hjärta smälte.

Om jag fan dig i ett hav av eld,
Förlist från ett uppslukat skepp.
Min hjälte av kärleken fälld,
Jag ska döda dig med en käpp.




Fri vers av nastasia
Läst 753 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2006-11-18 19:20



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
sista rimmet är rikitgt kul
Jag ska döda dig med en käpp

gillar flödet, rimmena och orden,
tack.
2007-03-10

    ej medlem längre
dåligt slut på dikten mediokert
2006-12-08

    Andersx
först ska du skratta åt honom sedan smälter ditt hjärta ...men sedan ska du döda honom...hm Hur ska du ha det egentligen ;O)
Upp och ner är ju livet.... bra fångat av varierade känslor
2006-12-05

    ej medlem längre
Mycket vackert vännen
2006-11-29

    mellanmål
Kanske lite mycket hat? Det kan vara svårt att förändra världen med den vinkeln, men du kanske kan förbättra världen istället? Våga bara ta det första steget. Det kan vara svårt för någon att förstå om han/hon inte får lite hjälp på traven...

Mm
2006-11-23

  K*
du ville gärna ha en kommentar
hmm och jag vet inte riktigt vad jag ska skriva
för jag har i allmänhet svårt för rim och den här formen av klassisk dikt, tyvärr :/
personligen tror jag att den skulle se snyggare ut utan punkter, kommatecken och versaler (efter kommatecken iaf) i den uppställningen du har valt här.

däremot finns det rader jag gillar! som tex ;

'Din livslust har du gömt i en flaska.
På ett sjunkande skepp i stadens kloak.'

'Om jag fan dig i ett hav av eld,
Förlist från ett uppslukat skepp'

skriv mera!!!!
2006-11-20

    Kärlek och knogjärn
Jo faktiskt förstår jag nog mycket väl tyvärr.. De två första verserna gräver sig in i hjärtat på ett brutalt sätt! särskilt den första med sin sköna takt.

Jag tycker du ska utveckla sista versen som för mig "vanlig dödlig" är väl svävande.

Till skillnad från andra gillade jag ditt avslut. Tragikomiskt !

Bra ! Mer!
2006-11-20

  Queen_of_Rain
innovativ synvinkel och rimmen fungerar bra förutom i sista versen..
2006-11-20

    ej medlem längre
Jag tycker dikten är bra fram till sista versen.
Där hänger jag inte medlängre, ledsen.
2006-11-19

  ***Wicke***
Fint skrivet, men jag tycker det var lite väl mycket hat i den för min smak
2006-11-18

  rebster
Ja men detta var ju fint.
2006-11-18

  Blekfet
Hoppas du snart skriver fler texter.
Läser gärna mer av dig.
2006-11-18

  Madjori
Håller med föregående talare...helt underbara rim. Älskar dikter på rim!
2006-11-18
  > Nästa text
< Föregående

nastasia
nastasia

Senast publicerade
Sorg
Rival
* Se alla