Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Don\'t speak, unless it\'s worth to be spoken...

Under år 2000 tog 127 ungdomar mellan 13-25 år i Sverige sitt eget liv, 92 unga män och 35 unga kvinnor. Varje år tar 30-40 svenska ungdomar i åldern 15-19 år sina liv.

Va säger det om det Svenska Samhället? Det värsta är att vi varje dag möter människor som mår så dåligt att inte en dag går förbi utan att dom tänker på självmord. Vi märker det inte på dom för dom döljer det. Kanske vill dom verka starka eller kanske tror dom att vi inte bryr oss? Men jag tror att om vi hade vetat så hade vi brytt oss. Om vi insett allvaret i att någon vill ta sitt liv... Att någon vill avsluta sin tid här på jorden? På grund av att vi inte bryr oss tillräckligt? Många som tänker på självmord har på ett eller annat sätt blivit mobbade. Det kan vara både psykiskt och fysiskt. Många tror dom vet allt om en men det finns mycket mer än det som blir sagt och syns. Så är det med alla människor. Det som skrämmer mig mest är att det varje år dör 30-40 ungdomar i åldern 15-19 år på grund av att dom tar sina liv. Dom var tonåringar! Det är många gånger förjävligt att vara tonåring. Men en vän som finns där, är allt som behövs. En vän som bryr sig. En vän som frågar hur jag mår och sen verkligen tar det till sig. Många gånger är det inte heller lätt att prata om det. Men man måste våga att prata om det! Hur annars ska man kunna få hjälp?? Vi som är vännerna måste finnas där. Och ni som mår dåligt måste prata!

Jag vet hur det känns att bli mobbad. Jag vet hur det känns att vara utsatt. Jag blev utsatt för diverse hot här på lunarstorm men jag stod emot. Jag sade ifrån. Jag vågade prata med mina föräldrar.

Don\'t speak, unless it\'s worth to be spoken...

Det kommer ganska väl till pass i dagens samhälle. Tänk innan du talar!

Don\'t speak, unless it\'s worth to be spoken...




Övriga genrer av Robin Norberg
Läst 305 gånger
Publicerad 2006-11-26 19:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robin Norberg
Robin Norberg