Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärlekens betydelse för mig beskrivs här i...


Kärlekens betydelse

”Jag älskar dig”
Det är en mening som missbrukas.
Hur många vet den sanna innebörden av den meningen?
Älska är ett starkt ord.
Älska är ett av de finaste ord man kan höra.
Likaså är ”Jag älskar Dig” det finaste man kan säga.
Många tycker att man älskar alla lika mycket.
Andra tycker att man gillar alla lika mycket.
Och att man älskar en person.
Att säga att man älskar någon som man knappt känner.
Att säga att man älskar någon som man varit tillsammans med i tre veckor.
Att skryta om en kärlek som inte ens är äkta.
Att ligga med någon som man inte älskar.
Det är fel.
Man ska vörda kärleken.
Så den inte missbrukas till den gräns att ingen längre förstår innebörden av den.
Att säga ”Jag älskar dig” är samma sak som att lova bort sitt liv och sin själ till den man säger det till.
Säger man att man älskar någon så ska man mena det och vara villig att göra vad som helst för att få vara med den personen hur länge som helst.
Så vårda de tre ord som tyvärr missbrukas.
Sprid kärleken på rätt sätt.
”Jag Älskar Dig”
Det ska sägas med betydelse och när man verkligen är kär.
Inte när man vill ha sex eller bara ute efter strul.
”Jag Älskar dig” är något som man inte ska missbruka




Fri vers av Robin Norberg
Läst 545 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-11-24 17:31



Bookmark and Share


    Karin_
O, ja
2008-01-31

  Maria Zena Viklund
sanna ord!
2008-01-14

  lodjuret/seglare VIP
jag håller med om att inte många verkar veta vad kärlek är, jag tycker inte att ens du verkar veta riktigt vad det är
jag kan älska ett djur, ett barn, en färg, en blomma, en sång
men jag kommer aldrig att gå i säng med något av detta
kärlek är att visa kärlek, inte blott att uttala orden
kärlek är att ge
förälskelse är att vilja ha
och därmed risbastu, det vill säga sauna
2008-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Robin Norberg
Robin Norberg