Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lilla hjärtsjungande fågel






Släppte dig fri

fri, fri, fri

Flygande mot
molnens ludd



Lilla ivriga fågel


vad har du gjort

när du

sjungande fri
slog dina


sista vingars slag







Fri vers av Micael Axelsson
Läst 619 gånger
Publicerad 2006-11-29 12:57



Bookmark and Share


    Tuva Lisa**
JAg tycker som sockerspöket, många olika tolkningar, jag tycker själv det lät som att den dog.. Bra skrivet ! :D
2006-12-01

  sockerspöket
Många olika tolkningar, men dock är den lika fin :)
2006-11-30

    Manuela
Väldigt fint skrivet!Man kan fundera länge på olika tolkningar av dessa rader.kanske är det så, att fåglar som varit i fångenskap inte kan flyga fritt, när den väl får tillfälle?Lite som när man kommer ifrån en taskig relation..man blir rädd för nya vindar.
Kram:Manuela
2006-11-29

    Syrak
Ibland måste man släppa taget och friheten har sitt pris.
2006-11-29

  H. Karla
Fåglar fåglar. Finns det ett bättre uttryck för frihet?
2006-11-29

  Nina V A
Du ser, tankerymd är befriande och höjer skönläsningen av denna fina text!
2006-11-29

    ej medlem längre
Vackert och fridfullt, mycket bra
2006-11-29

  KonstigaKatter
Precis som föregående tycker jag med att den kan kännas som metafor. Känslan av friheten är den viktigaste för många, precis som fåglar kan de sjunga finast när deras vingar kan röra sig fritt men... ibland, vid sista vingslaget kommer ångest... "vad har jag gjort!". Frihet är den som man känner men inte den som den verkligen är... Den lilla hjärtsjungande fågeln... hoppas att den kände lyckan vid sina vingars sista slag.
2006-11-29

    ellabella
jag vet inte vad jag har gjort, det är det som är problemet...
det var nog en liten fågel som viskade det där... nejdå, denna dikt var originell, kändes som en metafor... som läsaren själv får tolka..
en spontan skrivelse..?
2006-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson