Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten varning...
Denna skiljer sig mycket från mina
vanliga dikter.




Inte vad mamma tänkt sig...

 

Lyfter på munnen
badandes i urin och blod
spyor och grus

Måste nog vara
den bästa kicken
i detta rubbade rus

Så snälla stör mig inte
nu när jag seglar
på mjuka vindars makt

Letande, sökande
efter toppen
av drakens pakt

Släng dom hit
smutsiga nålar
av ditt HIV

Måste ha, måste dit
nu, NU
Ge mig liv!

Snälla mor i telefon
ge mig pengar
vill äta lite granna

Fast, egentligen
bryr jag mig inte
skall nog bara, banka in en panna

Lämnar mig, gör en vän
rusar tårfylld
ut ur denna grisiga kvart

Tyst i stadens utkant
ber min bror 
att mina ögon sluts
så allt blir svart

Ge mig ro
du gudsaktige
för solkig äro


Mammas gudatro





Fri vers av Micael Axelsson
Läst 625 gånger
Publicerad 2006-11-30 22:37



Bookmark and Share


  Hating
*kramas*
2007-02-13

    Gyllene Varg
Drakjakt är en farlig lek..
Här lyckas du verkligen förmedla.. *ryser*
hur illa det kan gå..
Du skriver på ett sätt så att man fortsätter läsa,
trots den där växande ångestkänslan.. skickligt.
2007-01-10

    mejo
Jag blir alltid imponerad när människor kan använda sig av rim utan att det känns krystat - det kan du! Din text är stark och träffande och kräver eftertanke!
2006-12-02

    ellabella
Imponerande! ny, intressant infallsvinkel, perspektiv, hur texten fortgår, avslutas... det här gillas!
2006-12-01

  sockerspöket
Oj...oj.. alltså, den här var bra.. skrämmande och bra. Berör mig verkligen.
2006-12-01

  Mackan
gillar denna
ger en inblick i dagens tragiska och melankoliska
människors innandöme
2006-12-01

  Nina V A
Oj Micael, det var en annan ton men absolut INTE mindre läsvärd, en kall och hård värld man möter i din text och det är klart som fan att man sveps med redan efter dina första rader. Livet är inte ett enda rosa skimmer för alla, sannerligen inte! En svår situation även för anhöriga, många som lider är saker går "fel". Bra och en lång stund med tankar skapas!!
2006-12-01

    Manuela
Tyvärr verklighet för några.Du skriver ärligt och rakt in i benmärgen!
Gillar slutet...
fruktansvärt att det faktiskt kan se ut så.Begäret tar aldrig slut ..det är bara tingen som byts ut mot en annan situation!
Kram: Manuela
2006-12-01

    Erika H
Oj...
nu har du dragit fram stora kanonen
och jag älskar det
starkt
hårt
kallt
när längtan blir för stor efter det som inte är tillåtet egentligen och som bara skapar ännu mer beroende
livet i en tom ask av ingenting
mycket snyggt!
topp!!
erika
2006-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson