Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till min dotter


lengel och nyansen blå


den här sagan
är en slags död
en slags uppståndelse
ur världshaven i min mors blå ögon

hon formar leran
som en smekning över håret
och pysslar om knopparna
med månljud och vackra toner av azur

för länge länge sedan
dansade älvorna över ängarna i bergslagen
och deras fotspår flyger ännu
över de duvgrå dagbrotten

ur en sång fastfrusen i nyfallen snö
som en sista döende svan
stiger himmelsröken sakta
och dansar vingarna flytande

allt detta
och bergtagen

konturlös indigo
när oceanerna slår in i pupillerna
det är hur jag drunknar
i din dagbräcknings sjöar




Fri vers (Fri form) av himlens hemlighet VIP
Läst 1178 gånger och applåderad av 3 personer
Utvald text
Publicerad 2006-12-09 02:06



Bookmark and Share


  SvartaRegndroppar
En verklig upplevelse, känner mig lite mör och tagen efter läsningen.

En skön men ack så tung ånga stiger från din dikt och förmedlar mycket kärlek!
2007-06-26

  coffe
vacker och stark med smaken av inlevelse och balans vilken dans phu/c
2007-06-26

  Lutien Selae
trollbinder... det är rätta ordet...
Applåd&Bokmärke härifrån!
2007-05-18

    Sanera
trollbunden dikt, mycket bra skrivet!
2007-05-11

    Sarrrah
Riktigt fin, lite magiskt ^^
2007-02-27

  Tove Meyer VIP
grattis till vinsten i författarskolan!! detta är magi.
2006-12-26

    Göte Holmlund
två vita två blå...men säg inget till morgondagen...detta är något som hände i andra miljöer eller tider. Inte i Sverige, inte nu, inte med barn..schhh
2006-12-11

  Daniel_78 VIP
blir ju lite gråtfärdig, jittevacker ju,
hon me
2006-12-10

  hanziz
Den är så fantastiskt vacker!!
helt otrooligt att du kan få till så vackra ord!
Bokmärker!!!!!:D

taack /H*
2006-12-10

  siben
så otroligt vacker text
vartenda ord ligger
rätt, jag ryser när
jag läser
2006-12-09

  Christer VIP
jag tyckte vældigt mycket om 1a stycket
och "som en sista döende svan"
och "duvgrå"

du ær bra!
2006-12-09

  himlens hemlighet VIP
jaja...men vem är jättegubben som sitter i stora hallen?
2006-12-09
  > Nästa text
< Föregående

himlens hemlighet
himlens hemlighet VIP