Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven efter ett lokalt mord som begicks på en 35-årig man av ett gäng tonåringar utan motiv. Lättnaden att fortfarande veta att x är vid liv, även om det fortfarande gör ont någonstans att leva utanför...


Fingrar över himmelsskärvors ridå


Krackelerad cement. Smygtittandes
efter morgondagens stjärnfall
som föll.

Släcker en sista strimma ljus, ögons lyrik
sluter tystnad till viskande kallelser,
stöper nya världar bortom

blodtörstiga själar som förgör
innan vidrörandet av änglar bänder vinden
vidare till nästa våning.

Barfota fötter
hasande steg
över svart asfalt och röda tårar,

en kyss förväl på isblå ögonlock.

Minnet av förflutna skepnader
dansar gryningen välkommen
i gatlampeskimmer,

pulserar mitt hjärtat
med förbjuden lycka

när världen slukar en främling,
främlingen slukar världen,

och tänder eld på dina
änglavingar

men livets
gnistor

bränner
mitt
nyckelben.




Fri vers av trollungen
Läst 411 gånger
Publicerad 2006-12-14 22:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

trollungen