Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Välkommen till Varintelycklig, Befolkningsmängd: Enorm



Allt kom till
mig
i de tysta
mörka tankarnas
stad

Där kärleken
sover sött
på en bädd av
stål och
betong

Leendets dag
försvann
bort i horsionten
buren
på sin trogna
vän
Porlande Skrattet

Barnets tomma
vagga
hyllas nu
en gång om
året

Till
den smakfullt
tysta
publiken
som
hurrar stumt
om
ingenting

Glädjens mord
är både
olöst och
bortglömt 
bland
massans
alla
måsten







Fri vers av Micael Axelsson
Läst 452 gånger
Publicerad 2006-12-18 15:23



Bookmark and Share


  Agnes
Jag har trampat på helig mark! Vilka texter du skriver!!
Glad att ha funnit dig bland alla 9000 poeter.
2007-01-02

    Manuela
Mäktig att läsa!"där kärleken sover sött på en bädd av stål och betong"det låter som tuff kärlek,kall och hård.(är min tolkning)
En dyster text som är inlindad så att tolkningen kan bli fri och svävande..gillas mycket:)
Kram.
2006-12-19

    ellabella
...där befolkningen hellre
hugger sig själv i hjärtat
med en rostig kniv
än inser sanningen
och slutar hyckla...

Mycket starkt, ändå inte skrikande skrivet...
Budskapet förmedlas i vackra stämmor, som en julkör..
Tredje o fjärde versen är speciellt fina..
2006-12-19

  prinscess VIP
mycket bra skrivet
2006-12-18

  sockerspöket
jag anar en mycket djupare tanke bakom de här orden.. väldigt målande och stark.
2006-12-18

    Lindizz
mycket fint målat med ord...
2006-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson