Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förhandling


Nu galopperar de ut igen
Ryttarna i de rättrognas skara
Med säker hand om tömmen
Mot lyckans sken det klara


De har ridit tillsammans förr
Försökt göra stämmor hörda
Funnit styrka i varandras närhet
Tillsammans bakom ljuset förda


Men nu är det nya tider
Glömt är det bittra från igår
Det enda som vittnar om den striden
Ja se ärren från de djupa sår


Se på den stora horden
Av starka kvinnor och fryntliga män
Som än en gång ska förlora
Det har många med mig på känn


Alla de starka och stolta
Alla de fryntliga och glada
Alla de förbannade arga
Alla kommer de till skada


Tron på de egna leden blir återigen för svagt
Många ger upp redan innan striden står
Motståndet är återigen för starkt
De går återigen sakta mot fattig vår




Fri vers av Reservskåningen
Läst 412 gånger
Publicerad 2007-01-01 16:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Reservskåningen
Reservskåningen