Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet är inte värt något säger du och tar mitt

Cyckelställen rusar förbi i
katalogerna om att sluta röka
springer du

runt och skiker

om ett hörn du sett på tv
och att utomjordingar faktiskt existerar
jag är en

Vissna blommor fastnar i dina snösnören
men vad gör det?
du vill ju ändå inte vara

Livet är inte värt mig

sa du och tog din lilla
(men just då kändes den så stor)
fickkniv och skar sönder mig
med tuggummidoft och rökringar

flyger jag på moln som regnar ner
i en dal någonstans i sagan om ringen

Döljer sig avbrutna låtar
och riktig popmusik
inte bara sån skit
som rixfm flätar
in i mina drömmar

om en friare värld med
rosa vinter och en decimeter
kortare ben

i luddiga byxor
tagna från din hud
skriker jag
när du skär
genom mitt

imunförsvar
mot kärlsjukdomar
och din-sjukdom
som jag tror att jag fastnat i

Livet är inte hårt att leva

säger du
under stjärnfull himmel
med glittrande ögon
med synfel
för du gråter aldrig
aldrig

utanpå sidenhjärtan av chocklad
smälter jag bort
i dimman





Övriga genrer av Samndra
Läst 341 gånger
Publicerad 2007-01-11 19:26



Bookmark and Share


    inmeddiginålsögatkamel
Finunge:)
Den här var superhärlig
2007-01-24

    _Jenny_
En härlig dikt. Jag gillar att jag nästan inte förstår.
Den är underlig och bra och jag tror aldrig jag har fastnat för
sådan underlig poesi förr. Kram Mimmis kompis Jenny
2007-01-16

  Emilia Berg
"i luddiga byxor tagna från din hud" den här dikten är något speciell.
2007-01-13

    Joulia
Jätte fin! :) gillade speciellt: "utanpå sidenhjärnan av chocklad
smälter jag bort
i dimman" Tummen upp!
2007-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Samndra
Samndra