Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
beskrivning... behövs inte...du vet...


spelgalen....



bror min ruinerade sig på kasinot....

själv spelade jag bort min förmögenhet...på pensionsförsäkringar




Övriga genrer av Ronny Berk
Läst 325 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-20 19:11



Bookmark and Share


  Connie
Också ett spel:

Det är väldigt intressant att se psyket i pengar. Jag brukar säga att vi har en psykoekonomi. Och värden inom den drabbas ibland av inflation. De flesta av oss har till exempel pengar som vi kan använda för egen räkning och avsätta olika summor till olika aktiviteter. Dessa pengar tillhör ingen annan och hålls inom ett slutet system.

Vi har också känslor som ingen annan kan uppleva åt oss. En persons känslor visar vad hans/hennes resurser är värda från den ena stunden till den andra.

När en psykisk ekonomi lider av inflation. Det kan vara frågan om en tillfällig (eller akut) inflation, eller vara en följd av ett långvarigt (eller kroniskt) misslyckande.

När det gäller den akuta situationen, åtminstone i fråga om psykoekonomi, är lösningen en "deflation", då de normala väderna återställs. När den ansträngning som du gör, börjar bli oproportionerligt stor i förhållande till de resultat som du uppnår, är humorn den viktigaste skyddsmekanismen. Ordningen återställs om du kan skratta åt dig själv.
2008-07-17

  Eline.P
Man får väl gå en kurs i "den ädla konsten att tigga" när pensionsåldern nalkas.....om man fortfarande orkar gå då vill säga, annars får vi skjutas!!
2007-01-21

  Cris
*s* eller tja det är ju inte kul att ruinera sig..men det finns olika möjligheter...
2007-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk