Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trots jag bott och arbetat två tredjedelar av mitt liv i Stockholmstrakten, kan jag aldrig släppa känslan för Bohuslän


Mitt Älskade Bohuslän

 

 

Där står jag

långt ute på bergskanten

lutad framåt mot den hårda västan

och låter det yrande saltbemängda skummet

piska mitt ansikte.

Och trots den ogästvänliga platsen,

kan jag,

genom hopknipna ögon se

hur ett stånd trift maritima

eller strandpilt som ortsbefolkningen kallar den

slagit rot i en liten skreva

där den, i den hårda vinden

sturskt lyfter sina bladlösa stjälkar

för att visa sin rosa blomställning.



Likt Skylla och Charybdis

härjningar i Messinasundet

ligger nu Soten som ett rytande vilddjur

vars käftar dräglar av skum

från de överallt förekommande brotten


 

Ett hellvete för forna tiders sjömän

men som nu

efter byggandet av Sote Kanal

för mig, utgör en storartad naturupplevelse

av sällsamt slag

Allt medan dagens sjöfarare

lugnt kan anlita den av människor

byggda farleden.

 

Allt detta tänker jag

där jag står på min utsatta plats mot väster.

Och tros jag nu blivit drypande våt

kan jag bara känna kärlek

till denna Gudabenådade plats

- Till Mitt Älskade Bohuslän.




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 314 gånger
Publicerad 2007-01-23 16:30

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Persson
En underbar bild!
Alla har vi en plats vi längtar till - jag förstår att du längtar till din.
2007-01-30

  AndersN
Du har målat upp en mycket trevlig bild mitt i den hårda västan. Vi är många som tycker om dessa bilder. Hoppas fler upptäcker den.

mvh /A
2007-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson