Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Endast den ensamma gungan, är friad från sin skuld...

 



Vinden dansar kyligt 
med den trasiga gungan
som du hänger livlöst
dinglandes i

Ni vet, där i den
ensamma parken


Nu blev du sedd
bara det att, det var
en aningens försent
för hålet i marken
grävdes dagen
då du grät

Där i den
ensamma parken


Så nu bär Vi alla
skulden
för att ingen
vågade se
det som skedde

Där i den där stillsamt 
ensamma parken

 
Och nog torkar många
det osynliga blodets samvete
som tydligt syns
i deras skuldfyllda ögon
av att ingenting ha gjort
för att hindra


Där i den sorgset
ensamma parken
gungar ingen
mer





Fri vers av Micael Axelsson
Läst 672 gånger
Publicerad 2007-01-26 15:41



Bookmark and Share


  Hating
*tår*
2007-02-13

  Sofie Viktoria
Tungt och grymt mycket känsla i enkla ord.
Skapar tydliga bilder utan att vara för konkret.
Bra jobbat :)
2007-01-27

    Tuva Lisa**
Åh.. Det här var nog en av dom bästa jag har läst på länge ... Jag vet inte riktigt vad jag ska säga .. ;o
Förutom att den är bokmärkt (-;
2007-01-26

  Nina V A
OK jag hör t o m gnisslet från kättingen här *ryser* ja du den där parken där ensamheten bor är så påtaglig i dina ord.
"nu bär Vi alla
skulden
för att ingen
vågade se
det som skedde"

varför blir det så att bortvända ryggar bildar häck?

Återigen en tankeväckande text att låta hjärncellerna frottera sig emot, bra!
2007-01-26

    wilja
jajjamen, den blev ju tokbra.

det här är en så viktig fråga, kan inte belysas för många gånger.
och det viktigaste tycker jag du lyfter fram så bra, andemeningen att alla bär viss skuld i rubriken och i femte stycket.
2007-01-26

    Gyllene Varg
Den här känns...
Om att inte vilja se, om att blunda,
när man egentligen borde titta..
om samvetets vaknande när blundandet
får konsekvenser...
Sorgsamt vackert och personligt.

(Läste även den förra versionen
och de kursiverade raderna blir verkligen
pricken över i:t här, mycket bra *ler*)
2007-01-26

    Sofia HM
Detta känns igen, och är alltför bekant.
Jag ser allting framför mig. Du tar upp ett väldigt allvarligt och viktigt tema.
Jag tycker om följden, uppdelningen, och det återkommande "ensamma parken".
Den berör mycket starkt...
2007-01-26

    Sofia HM
Detta känns igen, och är alltför bekant.
Jag ser allting framför mig. Du tar upp ett väldigt allvarligt och viktigt tema.
Jag tycker om följden, uppdelningen, och det återkommande "ensamma parken".
Den berör mycket starkt...
2007-01-26

  Lilla My* VIP
Kan människor gå o blunda hela livet igenom?
Kan människor låtsas som de inte ser?
Öppna ögonen o se verkligheten nu!
Innan det är försent!

Din text sätter fingret på en öm punkt som många
skyggar för! Bra att du skriver!!
2007-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson