Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

plöj med din plog


plöj med din plog
i obrutet landskap

gräv med din spade
i hårdpackad mark

sök efter skatten
begravd under jord

ådran av guld
det äkta och ädla

borsta med din borste
ta bort allt det fula

jag längtar
jag söker
jag törstar

putsa med din trasa
så jag kan se
så jag kan känna
så jag kan le











Fri vers av Marreb
Läst 1083 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-01-26 22:53



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar!
2013-10-03

  Cosmic Johanna
Vackert plogat!
2009-01-02

  Lia-Lej
Det här var mycket bra tycker jag. Det krävs hårt arbete att hitta skatter hos en människa, men det är ju det vi innerst vill, att någon verkligen vill försöka. Riktigt bra, sa jag det!
2008-05-31

  Bjarne Nordbö
Helskön skapelse.
2008-03-14

  Tingsta
Man uppmanas ju komma med konstruktiv kritik...

Då önskar jag att det stod:
\"...djupt begravd\"
istället för
\"...begravd under jord\"

Vi har redan bekantat oss med obrutet landskap och hårdpackad mark.
\"jord\" blir lite för mycket?

Är jag för hård?
2007-06-04

  Mikael Lövkvist
Vilken vacker dikt. Mycket starka metaforer.
2007-03-06

    pastorn
härligt - och samtidigt lite smärtsamt.
en mycket bra rytm.
/johan
2007-01-27

  Söder
Underbart skriven...
2007-01-26

  nettizen
Åh... andlöst vacker!!!!!
2007-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Marreb
Marreb