Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Osäker

 

 

Här, på denna sajt,

jag träffat och fått vänner


De skriver som Gudinnor


Ger likt Kalliope och Melpomene

uttryck åt åt epiken

åt tragedin och sorgen


på sätt som jag är oförmögen


stundom har jag ifrågasatt min närvaro

en stackars obildad person


Vågar jag verkligen fortsätta . . .

hör jag över huvud taget hit . . .


Men trots att jag i motsatts till Ferlin,

inte äger nå\'n Faber II

och trots min okunskap inom vitterhet

har jag ändå beslutat fortsätta


Det som driver mig vidare är blott tanken på

att om dåren är uthållig i sin dårskap skall han bli vis




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 242 gånger
Publicerad 2007-01-28 11:01

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Lars Granlöf
Allt som är trevligt ska man syssla med. Och de tycker du ju.
Och du, denna dikt bevisar att du skriver lika bra som en vem du vill av de gamla grekerna eller de nya estradpoeterna.
Stanna kvar =)
2007-01-30

  DanSan
************************************

Ja Orpheus föräldrar och tragedins musa . . .

är svåra att hävda sig emot . . .

Men som du säger Olle . . .

"att om dåren är uthållig
i sin dårskap skall han bli vis"

Det ligger mycket saning i det!!!

Allt det bästa . . . Dan

*************************************
2007-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson