Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ehh...kanske bäst betecknat som lite svammel.


Diktens ABC

Poet
vilket vackert yrke
Näst kung och kapten
har det inga övermän

Dock
tretton på dussinet
finns
av självutnämnda poeter

Hur
ska då jag
likt Thomas, Keats & co
få kalla mig poet?

En viktig det
alj är att be
härska antal
et stavelser

En
annan
viktig
detalj
är
att hantera olika former av versmått, och det är minsann ett antal!

Metaforer,
vassa som nyvässat spjut
Skall man sprida,
likt bonden sin säd

Rosor, liljor och vallmo
diktens eviga blomster
Med ridderligt hyfs
dikten bör läsas för mö

Det enda som mig nu kan stoppa
är det bistra faktum
att någon mö att med dikt övervinna
ej står att finna just nu




Fri vers av A
Läst 238 gånger
Publicerad 2007-01-29 00:55



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
Förstår inte varför det är så viktigt att kallas poet?
För mej är poet inte något man är, bara något man gör,
en av många livsyttringar.
2007-01-29
  > Nästa text
< Föregående

A