Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varsomhelst närsomhelst


Busshållplats

Tre minuter kvar
bitande vind kryper innanför frostiga kragar
Eftermiddagsvinden är hård i år

Alkisarna skriker
bråkar om vems tur det är att handla
vem som drack den sista droppen
Slag utan kraft delas ut
vinet har tagit de druckna gladiatorernas kraft
Ingen vill se dem
Ingen vill hjälpa dem

- Vad ska folk säga?
- Vad kan jag göra?
- Tänk om jag blir smittad?
- Tänk om jag blir slagen?
- Varför kan inte någon annan göra något?

Bussen rullar in
chauffören ber oss skynda på
så att ingen av de druckna
hinner förstå att de ska med
denna sista buss för dagen

Vi rullar iväg
och skitsnacket börjar
- Varför gör inte polisen något?
- Kan de inte dricka någon annanstans?
- Förstår de inte att de skrämmer barnen?
- Hur kan de kasta bort sina liv så där?
- Skamligt!

En helt vanlig dag i det kalla fega Sverige
där Jag
är lika usel som alla andra




Fri vers av A
Läst 362 gånger
Publicerad 2007-02-28 11:18



Bookmark and Share


  Stardust VIP
Tja, du, vi är ena fega stackare.
2007-02-28
  > Nästa text
< Föregående

A