Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KÄRLEK

 

 

Tack var Henne

hamnade jag i Eden

 

Hon visade mig dess plats

En plats, där ängsblommorna
fortfarande blomstrade

 

där vildkaprifolen
slingrade sig i stenrösen

sparande sig till skymningen
för att sända ut sin ljuvliga doft

 

där björnbärssnåren
kröp längs bergsidorna

för att ta vara på varje
uns av sol och värme

 

där det fanns ett stånd av
den sällsynta ängsnattviolen

som morfar brukade komma hem med

men var noga med att
aldrig yppa var den växte

 

den fick stå på köksbordet . . . .
för att sedan, under hela natten

sprida sin ljuvliga, aromatiska parfym

 

Och just där, i detta Eden

mitt bland sommarängens
alla blommor

bjöd hon mig att dricka
ur sin ljuva kärleksbrunn

och som från ett av solen
uppvärmt plåttak

strömmade emot mig . . .

HENNES KÄRLEK


En Kärlek utan ord

En Kärlek

- Röd som . . .
ängens tjärblomster och Blodnävor

En Kärlek
- som ej fordrade ord.

 

ONE LOVE

 




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 556 gånger och applåderad av 3 personer
Utvald text
Publicerad 2007-01-30 16:04

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Agneta VIP
du är en sann poet... denna är så vackert skriven
2008-10-28

  Ilona _L
Väldigt vackert och romantiskt skrivet!
2008-10-28

  aol
så srålande vacker poesi gick rakt till hjärtat

läs min dikt kär den är som ett komplimnt iil denna underbara poesi
2008-01-29

  Lars Granlöf
Du är verkligen en konstnär, innehåll, upplägg och känsla... Allt finns,
2007-01-30

  DanSan
********************************
Oh my GOD . . . Detta är underbart!!!

Vilka underbara bilder du målar framför

mig . . . Ja du är sannerligen en MÄSTARE

Det här blir ett bokmärke OLLE!!!

Allt det bästa från din vän, Dan

*******************************
2007-01-30

    BetweenTheLines
En blommig tapet som jag på något sätt gillar
och tilltalas av,på nåt svävande sätt
2007-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson