Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du kommer väl ihåg?


Liten i orden, liten på jorden

Kommer du ihåg?
Jag kommer ihåg det som igår
Tankegångarna
Som man inte hade
Det var lättare då
För du kommer väl ihåg när vi gick på vatten?
Jag minns hur det mesta rann ut i sanden
Min första cola
Jag minns att man aldrig tänkte om eller efter
Man bara våga
Du kommer ihåg va?
Det var så mycket man inte visste
Men det gjorde inget
Mamma knöt mina skor med ett leende ändå
Utan kompromisser
Mamma gav mig mat
Det fanns inget jag kunde ge henne
För som barn
Behövde jag bara vara jag
Det var lättare då
När vi var små, så var frågorna många
Men det var svaren likaså
Skillnaden nu från då
Var att: som barn behövde vi inte förstå
Du kommer väl ihåg?
När ingenting var lätt eller svårt
Utan tråkigt eller kul
Du kommer väl ihåg?
Tiden då det inte fanns mod
Utan bara små eller stora sår
Jag minns det som igår, gör du?
När vi var små
Så fanns ju varken vacker eller ful, först nu!
Ser vi skillnad på centrala stan, förorter och små och stora hus
Du kommer väl ihåg?
När vi dansade bra utan att hålla takten
Och när vi sjöng falskt fast folk tyckte det var vackert
För du kommer väl ihåg?
8 bitars grafiken
Du minns väl skratten före skriken?
Som barn var det lättare att vara liten
För du minns väl lugnet i rusningstrafiken?
-Hos mig sitter det kvar
Eller minns du stressen, paniken?
Eller lukten av utsläpp från din stads stora fabriker?
-Det gör inte jag
Du kommer väl ihåg?
Vad tänker du på?
Jag visste inte mycket då
Men nu vet jag ingenting





Fri vers av Wagner skrev också dikter
Läst 273 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-02 00:11



Bookmark and Share


    Wagner skrev också dikter
skriv mer än gärna en kommentar!
2007-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Wagner skrev också dikter