Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något alla kan ta till sig.. Något alla upplever... Den här dikten får ni mer än gärna kommentera.. och det hoppas jag att ni gör också.


Det är lätt att säga \"Ensam är stark\"

Så nu sitter jag här igen
Och tänker över allt det där som hänt

Tänker över hur snabbt darrande händer kan bli varma
Jag tänker över gemenskap
Och att det skulle vara lättare att besegra ensamheten tillsammans
Tänker över allt det där som man sällan uppskattar

Tänker över liv
Tänker över död

Funderar på hur snabbt jag kan räkna till hundra
Och hur länge det jag kastar kan flyga innan det börjar falla
20 grader i skuggan låter mig bara undra
Varför ensamma kvällar alltid känns lika kalla
Oavsett årstid
Så nu sitter jag här igen
Och tänker över hur snabbt framtid blir dåtid
Jag är trött på att dricka mig full på tomhet
Och jag är trött på mitt halvtomma glas med portvin

Ja, nu sitter jag här igen
Utan några vänner med mig
Och jag vägrar ta kontakt
För jag har hört att den sista man vill lära känna är ensamheten

För du är inte som andra
Så jag tänker över hur långt jag måste fly för att du inte ska stanna
Men det jag en gång kasta har nu landat
Så jag ger upp med detsamma
Och inser att just nu
Så har vi bara varandra

Nu är det du och jag
Precis som du ville, precis som du hoppades
Nu är det du och jag
Men jag hoppas med tiden, på ett öppet förhållande

Ja, nu är det bara du och jag

Du måste verkligen älska mig
Allt blev precis som förväntat
Ja, mig måste du verkligen älska
För mig
Lämnar du aldrig ensam

Ja, nu sitter jag här igen
Jag lärde känna dig för länge sen
Och till och från så är du min bästa vän
Men tårarna torkar jag alltid själv

Men hur långt är det mellan himmel och helvete egentligen?

Så nu sitter jag här igen
Med lycka på flaska
Och tänker över om lögner kan vara sanna
Tänker över hur lätt det är att säga \"ensam är stark\"
När man har varandra

Så nu sitter jag här igen
Och tänker över det som en gång var
Leker arga leken i spegeln i evigheter
Och tänker över hur snabbt imorgon blir idag

Ja nu sitter jag själv
Och känner att jag vill flyga fast jag är rädd
Men egentligen
Så kan inte två fåglar flyga högre än en

Ja, nu sitter jag här
Alldeles själv
Och undrar när det som en gång flög

Ska kunna flyga igen




Fri vers av Wagner skrev också dikter
Läst 288 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-09 16:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Wagner skrev också dikter