Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Måste återgå - för ett ögonblick ? - till rimmad vers 


Höstfärger II

 

När hösten kommer upp till nord

tar Flora fram sin målarfärg

och Duken som hon målar på är gjord

av växter, jord och berg.



Hon blandar färgerna på sin palett

och stryker på med djärva drag.

Trots det ser så enkelt ut och lätt,

blir målningen ändå till sådant välbehag

 

Med färger vackert skiftande från rött till grönt

hennes tavla ljuvligt tilltalar vårt sinne.

Ett konstverk underbart och skönt

*
att för evigt spara i ens minne




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 254 gånger
Publicerad 2007-02-04 12:23

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Lars Granlöf
Det är bästa platsen, för där finsn det alltid glada färger om vi vill.
2007-02-05

  DanSan
**********************************

Ja naturens skiftningar är underbara

den ena dagen är aldrig den andra sig lik!

Allt gott till dig denna söndag, Dan

**********************************
2007-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson